Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията издирва мъж и жена, избягали от мястото на тежката катастрофа в София

Предизвикалият трагичния инцидент е бивш футболист на Левски

| обновено на 06.07.22 в 09:07
4
Снимка: Николай Христов

Полицията издирва мъж и жена, които са избягали от мястото на катастрофата на кръстовището на столичните булеварди "Черни връх" и "Свети Наум", станала малко преди полунощ.

Две жени загинаха, а водач на такси пострада при тежката катастрофа.

Към 8 часа днес сутринта част от булевард "Черни връх" продължава да е затворен, докато текат следствените действия и огледите на експертите от СДВР.

Полицията издирва мъжа и жената, които са били в джип, който предизвикал тежката катастрофа. Джипът е преминал на червено с висока скорост, идвайки от НДК, ударил таксиметровия автомобил. След това джипът се е завъртял странично, ударил се е в изхода на метростанцията, където има асансьор, и буквално се е разцепил на две части. Предната част на колата е помела двете жени на 22 и 26 г., които са били на тротоара в този момент. И двете са загинали на място. 

Установена е самоличността на мъжа, който е шофирал джипа. Той е 35-годишен бивш футболист на ФК Левски и на Спортист Своге. Обявен е за национално издирване.

През 2010 г. е задържан за участие в "черно тото".

По непотвърдена информация издирваните мъж и жена са били засечени на камери как бягат от мястото на инцидента.

Тази сутрин пред "Хоризонт" началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев обясни, че водачът има над 50 нарушения до момента. Той е с отнета българска книжка от 2014 г., карал е с друга, която била издадена в Швейцария. Изпратено е запитване до швейцарските власти дали свидетелството за управление е легално. В джипа са намерени незаконно притежавани синя лампа и палка на пътната полиция.

По случая тече досъдебно производство.

Снимка: Николай Христов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна