Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пострадали при катастрофа между два автобуса в София

| обновено на 07.07.22 в 15:58
2
Снимка: Николай Христов

Девет души пострадаха при катастрофа между два автобуса в София, станала днес преди обед. Сред тях има дете на седем години и 74-годишен мъж. Всички пострадали са в добро общо състояние. Повечето са с леки наранявания, съобщават от Спешната помощ. Откарани са в две болници - Университетската болница "Царица Йоанна" и "Пирогов".

Минути след 11:00 часа два автобуса на градския транспорт се удариха на бул. "Данаил Николаев". От Пътната полиция уточниха, че най вероятно на единия шофьор му е прилошало и това е предизвикало инцидента.

Заради катастрофата движението в района беше затруднено.

Шестима от пострадалите в катастрофата между два автобуса в София бяха откарани за преглед в Университетската болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" -  две жени и четирима мъже, сред които е и шофьорът на единия автобус. Всички са в добро общо състояние. Една от жените е със счупване на китката. Назначени са изследвания и консултации със специалисти. Двама от пострадалите бяха освободени за домашно лечение. 

Пътна полиция изясняват причините за катастрофата. Една от водещите версии - на единия от водачите на автобусите му е прилошало, той е загубил управление над превозното средство и е ударил другия автобус.

Тече проверка на причините за инцидента, резултатите се очакват следващата седмица, заяви пред БНР инж. Павлин Василев, заместник-директор на Столичния автотранспорт.

Интервюто на Спас Крайнин с инж. Павлин Василев в предаването "Хоризонт до обед" можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени