Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори пореден протест на столичното кръстовище с тежката катастрофа

Снимка: Николай Христов, БНР

За втора поредна вечер стотици хора се събраха на столичното кръстовище, където преди два дни при тежка катастрофа загинаха две момичета на 22 и 26 години.

Въпреки че 35-годишният Георги Семерджиев е задържан, хората настояват за по-строги закони и санкции, които да предотвратят подобни трагедии.

Хората блокираха кръстовището на булевардите "Свети Наум" и "Черни връх", точно където преди два дни се случи трагедията.

Хората са категорични, че ще бъдат тук всяка вечер и ще блокират кръстовището и ще протестират по този начин, докато не видят воля за по-строги санкции спрямо шофьори, които са нарушители от години.

Снимка: БГНЕС

"Очакваме хората, които пишат законите, да напишат правилните закони. Крайно време е и да бъдат ефективни тези закони, не само на хартия и на думи. Присъда, влиза в затвора и лежи, без помилване, с помилване. Свидетели сме на Милен Цветков преди две години. Той получи 9 години, обжалва. Дори не му е влязла в сила присъдата. Това си продължава непрекъснато. Камери, видеонаблюдения - няма абсолютно никакви технически устройства. Да видим наистина трагедията, да видим какво се е случило, да видят хората последствията от това да се дрогираш, да пиеш, да се качиш зад волана и да караш със 150 по столичен булевард, където тук ограничението е 50", каза Надежда Дойчева, участничка в протеста.

Протестиращите са категорични, че ако няма промяна в законите и няма желание в управляващите да налагат по-строги санкции, подобни тежки инциденти ще станат ежедневие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени