Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Царево ще изиска заповедта за обявяването на залива "Корал" за защитена местност

Плажът „Корал“
Снимка: Ася Чанева

Кметът на Царево Георги Лапчев ще поиска по Закона за достъп до обществена информация заповедта за обявяването на залива "Корал" за защитена местност. Четири дни след като министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви в сайта на министерството, че е издал тази заповед, тя все още не е официално публикувана. От община Царево заявиха, че ще обжалват решението по съдебен ред.

Не може да подадем жалба в Административния съд без да видим официално заповедта за обявяването на новата морска защитена местност "Корал", каза кметът на Царево Георги Лапчев:

"Всички, които се интересуват от тази тема, очакват да я видят най-накрая тази заповед, тъй като министърът в оставка Сандов според мен осъзнава колко нелогична и глупава е тази заповед и затова продължава да я крие и да не я публикува. Няма как да потърсим своите права в съда, при условие че ние все още не можем да я видим черно на бяло подписана".

Георги Лапчев не посочи какви закононарушения ще бъдат обжалвани:

"В момента коментираме само една хвалба в личния профил Фейсбук на г-н Сандов, както и в новините на МОСВ".

Междувременно рибари от Царево подготвят протести срещу забраната за риболов в защитената морска местност "Корал" в периода от месец март до месец октомври.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени