Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християна Тодорова ще е кандидатурата на България за член на ТК към Европейската федерация

Християна Тодорова
Снимка: БФХГ

Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Олимпиадата в Рио 2016, световната и европейска шампионка Християна Тодорова е кандидат за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейска гимнастика.

Кандидатите са 16 и ще се борят за шест свободни позиции. Изборите ще се проведат на 2 и 3 декември на заседание на централата в Португалия. Има само един кандидат за президент на Европейска гимнастика - Евангелия Трикомити от Кипър.

"Авторитетът на българската художествена гимнастика по света е безспорен, а след блестящата работа на Мария Гигова във ФИГ и на Мария Петрова сега във ФИГ, а преди това и в Европейската гимнастика, най-естественото нещо е именно Християна Тодорова да продължи техния път в международните ръководни институции на нашия спорт. Тя е не просто успял спортист и прекрасен човек, тя е един целеустремен, всеотдаен, знаещ и можеш млад човек и нейното избиране би било още едно огромно признание за авторитета и силата на българската художествена гимнастика", се казва в изявление на БФХГ във Фейсбук.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени