Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благой Иванов за филмите, които не бива да пропуснем това лято

Снимка: Pixabay

Без значение какво търсите – романтичен филм, драма, комедия – има много нови филми, които си заслужава да се гледат. В този океан от предложения трябва да имате и добър водач.  

В "Нашият ден" кинокритикът Благой Иванов прави обзор на лентите, които не бива да пропуснем това лято. "Има една уловка, че когато се препоръчват летни хитове, общо взето, ти не си като гид в ресторант с изискано меню, ти по-скоро си гид в ресторант за бързо хранене, защото повечето летни хитове са потенциално развлекателни, но много рядко са стойностни и качествени", твърди той.

Благой Иванов"Три хиляди години копнеж“ е новият филм на австралийския режисьор Джордж Милър. Това е дарк фентъзи и е адаптация на разказа "The Djinn in the Nightingale's Eye“ на А.С. Байът. Главните роли са поверени на Идрис Елба и Тилда Суинтън, лентата е заснета в родината на Джордж Милър – Австралия. Световната премиера на филма бе на 20 май 2022 г. по време на филмовия фестивал в Кан.

Много е трудно да се препоръча универсален филм. Това, което може да се препоръча, са нишовите филми. Един е по-драматичен, друг е по-страшен, трети е по-забавен. Ако човек иска да гледа филм, който да го разтовари, може да се насочи към филм като "Bullet train". Режисьор на филма е Дейвид Линч, а Брат Пит е в една от главните роли.

В началото на есента българската публика ще може да види новия пълнометражен игрален филм на Теодор Ушев.

"Трябва да има много ясна връзка, между история и разказване на история. Това са двата най-критични параметри, които трябва през цялото време да са на изключително ниво, за да може всичко останало да работи, защото киното е изкуство, което свързва много хора. Ако едно нещо във веригата не работи, целият механизъм се поврежда“, казва Благой Иванов.

Повече можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Наталия Маева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна