Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свикват кризисния щаб заради ръст на Covid случаите в Кюстендилска област

Илюстрация: Георги Цветков

Областният управител Катя Димитрова насрочи заседание на кризисния щаб за борба с Covid-19. Причината е повишаващата се заболеваемост от коронавирус в Кюстендилска област, казаха от администрацията.

Кюстендил е първият в страната район след София, в който още в началото на май беше установен подвариант на Омикрон.

Заседанието е насрочено за четвъртък, от 10:30 ч. То се налага заради нарастващия брой на новозаразените с коронавирус в Кюстендилска област. 14-дневната заболеваемост в региона е 174,54 на 100 000 души, 209 души са под карантина.

Новите случаи на Covid-19 за последното денонощие са 32. 174 души са диагностицирани и се лекуват вкъщи. В болница са 16 неусложнени пациенти.

Най-много са новозаразените в община Дупница – 17 и в община Кюстендил – 8.  Смъртността за региона е нулева.

В интензивните отделения на трите болници в Кюстендилска област няма пациенти с Covid-19. Четири неусложнени пациенти са настанени в Районната болница "Д-р Н. Василев" АД - Кюстендил. Осем неусложнени пациенти се лекуват в Общинската болница в Дупница. В МБАЛ „Св. Иван Рилски-2003” в града са настанени 5 неусложнени пациенти, съобщават от РЗИ.

До момента първа бустерна доза са получили 14 870, а втора - 259. Вчера са извършени 10 имунизации. До момента лицата със завършен ваксинационен цикъл са 35 174.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени