Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч осъдиха бившия кмет на Тетевен Милен Милев за длъжностни престъпления

В Ловеч осъдиха бившия кмет на Тетевен Милен Милев за длъжностни престъпления. Делото продължи седем години, по него са проведени над 200 заседания .

Бившия кмет на община Тетевен Милен Милев получи условна присъда от 3 години. Отнема му се правото и да заема държавна и общинска длъжност.

Заместникът му Детелин Пърлев, обвинен по същото дело, получи също условна присъда от 2 години лишаване от свобода. Двамата трябва да заплатят и разноски по делото.

Милев е признат за виновен, че в качеството си на длъжностно лице – председател на Управителния съвет на общинска фондация „Тома Васильов“, в периода 15 април – 29 декември 2009 г. е присвоил 72 хиляди лева, собственост на фондацията. По това време Милев е бил и председател на Общинския съвет в Тетевен. Средствата са върнати до приключване на съдебното следствие.

Неговият тогавашен заместник Детелин Пърлев бе признат за виновен за документни престъпления. Изброяването на съставните от него документи с невярно съдържание отне на председателя на съдебния състав над два часа.

Над 200 пъти е заседавал съда по делото, приложени са 33 тома доказателства в досъдебното производство и 18 тома в съдебното. Днешното решение на Окръжния съд в Ловеч може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна