Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите ни волейболисти на финал срещу Италия на фестивала

Национален отбор по волейбол на България до 20 години
Снимка: BGvolleyball.com

Националният отбор по волейбол на България за мъже под 20 години се класира на финал на Европейския младежки фестивал в Банска Бистрица. Воденият от Мартин Стоев тим се наложи над Чехия с 3:1 (17:25, 25:19, 25:17, 25:18) във втория полуфинал на надпреварата. 

Така в битката за трофея нашите момчета ще срещнат Италия. "Скуадра адзура" отстрани Турция с 3:0 гейма. Финалът е в събота от 16.00 ч.

Волейболистите ни ще търсят реванш от италианците за поражението в груповата фаза в битката за първото място преди дни. 

Младите "лъвчета" не отбелязаха добър старт, като позволиха на съперника да поведе в срещата. След това обаче "трикольорите" се хвърлиха с всички сили и бяха непоколебими. Мотивацията бе пълна, победният дух и воля надделяха и родните представители спечелиха срещата. 

Чешките национали диктуваха положението отначало и запазиха доминацията си през цялата първа част. 

Впоследствие ролите се размениха и момчетата на Мартин Стоев заиграха вдъхновено и мобилизирано и не допуснаха съперникът да противодейства подобаващо. Доминацията на нашите момчета бе пълна във втората и третата част и поведохме в мача с 2:1 гейма. 

В решителния четвърти гейм възходящата ни линия продължи, като "лъвчетата" оформиха убедителен аванс (10:4). Чехите обаче успяха да  реализират серия и да останат на точка от нас (9:10). "Трикольорите" набраха инерция и си върнаха аванса, вземайки отново нещата в свои ръце. Българските национали бяха пълен хегемон, в края противникът скъси дистанцията на пет точки (22:17). Не се случи нищо повече и воденият от Мартин Стоев тим се поздрави с успеха. 


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна