Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношеските ни национали по баскетбол с първа победа на европейското

Национален отбор по баскетбол до 18 г.
Снимка: БТА

Националният отбор на България за юноши до 18 години надигра с 85:65 Косово и постигна първа победа на европейското първенство в Дивизия "В" в румънския град Плоещ.

Във втория си мач от група "В" тимът, воден от старши треньора Даниел Клечков, започна колебливо и изоставаше с 10 точки след първата четвърт. Българските баскетболисти обаче бързо коригираха играта си и след 33:19 във втората четвърт поведоха с 44:40 на полувремето. 

През вторите 20 минути българските баскетболисти не оставиха съмнение в по-голямата си класа и така се реваншираха след драматичното поражение с точка разлика от Босна и Херцеговина в петък.

Илиян Пищиков, който вкара 30 точки в коша на босненците, днес добави 28 в този на Косово. Момчил Кадиев добави 12 точки за успеха, а с 10 приключи Михаил Гавазов.

За Косово Бард Истрефи направи "дабъл-дабъл" от 24 точки и 10 борби.

В неделя българският тим ще играе с тима на Грузия, който до момента е лидер в групата с две победи от два мача. Изходът от този мач до голяма степен ще определи шансовете на българския тим за участие в плейофната фаза за класиране в Дивизия "А".



По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени