Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастикът Божидар Златанов с усложнени композиции за ЕП в Мюнхен

Гимнастикът Божидар Златанов, който спечели два сребърни медала от финалите на прескок и на успоредка на европейския младежки олимпийски фестивал в Словакия ще усложни съчетанията за европейското първенство, което ще се проведе в средата на август в Мюнхен (Германия).

„На олимпийския фестивал решихме да заложим на сигурно, защото имам проблеми с рамото. На успоредка едното упражнение отпадна, изиграх по-лекото съчетание. Надявам до европейското да го включа отново, заедно с още елемент. На висилка също ще добавя  нови упражнения. На халки смятам малко да променя композицията си. Това като цяло ще повиши трудността на съчетанията и ще вдигне стартовите ми оценки. В Мюнхен отново ще заложим на чистотата на изпълнение и заедно с по-високите начални оценки смятам, че ще мога отново да стигнем до медалите“, това сподели специално за БНР Божидар Златанов.


Целта пред възпитаникът на Сергей Стоянов е догодина на играе при мъжете и да се бори за олимпийска квота.

„Надявах се тази година на световното през октомври да играя при мъжете. Това обаче няма как да стане, защото промениха регламента. Според новият правилник ако сега играя на европейското първенство при младежите, не мога да се кача във възраст мъжете в същата година. Надявам се през 2023 през април да играя на европейското при мъжете и след това на световното през есента да гоня квота за олимпийските игри в Париж“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна