Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезпечаване началото на учебната година - приоритет №1 за новия служебен министър

2
Проф. Сашо Пенов
Снимка: Министерски съвет

Обезпечаване на началото на новата учебна година беше посочено като приоритет номер едно от новия служебен министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, който пое поста от акад. Николай Денков.

Новият екип в Министерството на образованието ще продължи да изпълнява стратегиите, по които в МОН се работи от няколко години, каза новият служебен министър Сашо Пенов:

"И обществото - отделният ученик, неговият родител, отделните преподаватели, да бъдат доволни и да са убедени, че зад тях стои администрация, която мисли за тях. Нашата дейност ще бъде насочена най-вече в началото към обезпечаването започването на учебната година, след това продължаване на изпълнението на действията, които са предприети в изпълнение на стратегията, и разбира се, решаването на други текущи задачи, най-вече свързани с Плана за възстановяване и устойчивост".

Досегашният министър на образованието Николай Денков заяви: "Професор Сашо Пенов ще бъде изключително полезен през следващите месеци, за да може нашата система да се подготви за откриването на новата учебна година и да продължат всички дейности, които в момента са започнати и  не трябва да спират, защото имаме много неща за вършене".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна