Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо лятно издание на „Пловдив Джаз Фест"

За първа година „Пловдив Джаз Фест" има лятно издание. Програмата на Plovdiv Jazz Summer обхваща началото и края на август, а събитията ще се състоят на две места – в лятно кино „Орфей“ и в село Марково.

Началото е днес в лятно кино „Орфей“. В три последователни вечери от 21 часа концерти ще изнесат три джаз дами Мирослава Кацарова, Розалия де Соуза и Белослава.

Тази вечер е концертът „Дългите сенки на август“ на триото Мирослава Кацарова – вокал, Мирослав Турийски – пиано, и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти празнуват 10 години от началото на съвместната им творческа работа.

На 4 август е концертът на бразилката, живееща в Италия, Розалия де Соуза. Тя е позната на пловдивската публика, тъй като е закрила джаз фестивала през 2015 г.

На 5 август е концертът на Белослава. Той е част от нейното юбилейно турне, с което тя празнува 22 години на сцената.

Втората част от лятната програма на джаз фестивала ще бъде от 26 до 28 август в село Марково. Там ще е концертът на Теодосий Спасовс пловдивски джаз музиканти от най-новото пловдивско джаз поколение. Ще има и два камерни концерта под открито небе. Единият ще е на саксофониста и композитор Димитър Льолев с неговия квартет. Другият концерт е на Дани Белчева, заедно с Милен Кукошаров, Мишо Иванов и Димитър Семов.

Летният джаз фестивал се провежда с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 г.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени