Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговци от Приморско: Туристи има много, но инфлацията се отразява

| обновено на 04.08.22 в 13:14

В Приморско туристи има и те никак не са малко. Основно са българи, които през годините са останали верни на морското градче и то явно продължава да ги привлича. Често обаче по улиците се чува и чужда реч – чешка, словашка, полска, та дори и френска. Това е добър знак за търговците, които заварихме на една от главните алеи в центъра. Ето какво споделиха те за настоящия летен сезон:

"Аз лично съм доволен. Вярно е, че инфлацията си оказва своето влияние, покупателната способност е намаляла навсякъде, но да се радваме и на това, което има", заяви един от тях. 

Според друг търговец чуждестранни туристи има много, но не се реализират толкова много продажби. 

"Смятам, че хората са стресирани - не знаят утре какво ще се случи. Чува се, че мерките се връщат. Има хора, които пазарят, но не се чувстват съвсем свободни да го правят сякаш", посочи друг. 

Като една от причините за по-слабия сезон част от търговците посочиха някои от българите, които отиват на почивка в Турция и Гърция, но според този избор не е толкова добре информиран. 

Заповядайте довечера от 18.00 часа пред площада до Община Приморско, където ще бъде следващата спирка от лятното турне на БНР-Бургас. Обиколката на 10 любими летни дестинации по Южното Черноморие е специална и е по повод отбелязването на 10 години от създаването на радиото. Носим и специалната фоторамка за създаване на спомени с логото на медията. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!