Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евертън остана без нападатели за мача с Челси

Франк Лампард
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят Доминик Калвърт-Люин ще бъде извън игра за период от шест седмици заради травма в коляното, обяви мениджърът на Евертън - Франк Лампард.

Контузията на английския национал оставя "карамелите" без нападател за домакинството на Челси в събота от първия кръг на Висшата лига по футбол. Венецуелският таран Саломон Рондон е наказан за срещата заради червен картон от мача с Брентфорд в края на миналия сезон, а голмайсторът на тима от миналата кампания Ричарлисон бе продаден на Тотнъм.

"Да загубим играч като Доминик, с неговите качества, в седмицата преди старта на сезона несъмнено ще ни повлияе. Мисля, че той ще отсъства около шест седмици", каза Лампард на пресконференцията преди мача.

Мениджърът на Евертън, който е легенда на Челси, добави, че ще очаква от останалите футболисти да поемат тежестта в отсъствието на Калвърт-Люин и шестте предстоящи седмици да не се окажат проблемни.

През миналия сезон Калвърт-Люин бе застигнат от серия от травми, заради които взе участие в едва 18 мача и вкара само пет гола. Според Лампард настоящата контузия на тарана е нова и не е свързана с проблемите му от предходната кампания.

"Доминик изглеждаше чудесно - бе във форма и в кондиция. В един от мачовете го извадих от игра по-рано, но това бе изцяло превантивно. По време на цялата подготовка говорехме в колко добра форма се намира и всичко бе много позитивно. Отсъствието му е удар по всички в тима. Съжалявам за него, защото той бе мотивиран за старта на сезона", добави Лампард.

Евертън избегна изпадане в Чемпиъншип на косъм през миналия сезон. "Карамелите" завършиха на 16-о място с 39 точки от 38 мача.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна