Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Кацарчев: Нормално е при смяна на властта да има такава и в приходните агенции

Снимка: БГНЕС

"Борис Михайлов е уравновесен, не взима емоционални решения. Но не сме били преки колеги, за да дам реална оценка".

Това каза пред БНР Атанас Кацарчев, финансов експерт, бивш зам.-министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобургготски, като такъв отговаряше за НАП и Агенция "Митници". Коментарът му е във връзка с новината от деня, че ръководителите на Националната агенция за приходите и на Агенция "Митници" Румен Спецов и Павел Тонев са освободени от длъжност и на тяхно място са назначени Борис Михайлов и Павел Геренски.

"Погледнато назад в историята, едни от първите хора, които се сменят в администрацията на Министерството на финансите, са шефовете на приходните агенции. Това не е изненада. Стандартно политически обикновено се правят такива рокади. Двете приходни агенции са много съществени, а по време на криза - прекалено съществени по отношение на гарантиране на определени приходи".

В предаването "Хоризонт за вас" Кацарчев допълни:

"Независимо с какъв човек се сменя даден ръководител, това води до определен период от време, в който администрацията е стресирана. Това е нормално. В случая има тежка ситуация по отношение на икономиката и държавните пари, надявам се процесът да е по-бърз и хората да са спокойни. Да се надяваме, че нещата ще се движат в правилната посока. Последните месеци се направиха много промени на много места, част от промените не доведоха до това, което се очакваше. Да се надяваме, че трендът ще се обърне".

Интервюто с Атанас Кацарчев можете да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Лозина Владимирова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени