Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна академия за деца в НХА

Снимка: Виктория Петрова

С темата "Да си направим дъжд" беше открита тазгодишната Лятна академия за деца и ученици към Националната художествена академия. За 13-и път висшето училище по изкуства отваря вратите си за всички деца и младежи на възраст между 5 и 18 години.

Академията дава възможност на всеки записал се да избере измежду огромно разнообразие от творчески ателиета. Живопис, графика, керамика, мозайка, икона, кукли, калиграфия, комикс, дизайн, компютърна графика са само част от изненадите, които студентите на Художествената академия ще покажат.

Предвидени са и дейности в паркове и градски пространства, галерии и музеи.

Ректорът на НХА проф. Георги Янков приветства децата и студентите по време на официалното откриване на Лятната академия за деца и ученици. Поздрави студентите за изключителното внимание и разбиране, с което се отнасят към всяко едно дете.

Лятната академия е ваканционен проект, който позволява на всяко дете да се докосне до рисуването, независимо дали има, или няма предишен опит, казва Мария Ландова, която е автор и ръководител на идеята децата да влязат в дома на студентите.

Художествената академията ще се превърне и в Училището за магия и вълшебство Хогуортс. Посредством интерактивна игра децата ще създадат един голям комикс като продължение на историите за Хари Потър.

Лятната академия ще продължи до края на месеца.

снимка: Виктория Петрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени