Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър спечели срещу Спартак във Варна

Хебър победи Спартак във Варна
Снимка: ФК Хебър

Отборът на Спартак (Варна) допусна четвърта загуба във футболното ни първенство, след като отстъпи пред собствена публика на Хебър с 0:1 в първия мач от 5-ия кръг.

Първата сериозна ситуация в срещата бе за домакините. Още в 6-ата минута Божидар Васев стреля много опасно по диагонал отляво, но топката премина над вратата.

В 11-та минута Клаудио Бонани можеше да изведе Хебър напред в резултата, но за късмет домакините след удара му топката облиза гредата.

В 42-та минута Георги Бабалиев можеше да открие резултата, но след удара му отдясно по диагонал топката премина над вратата на Хебър.

В 49-та минута гостите откриха резултата. Тодор Чаворски центрира в наказателното поле и намери между двама бранители на домакините непокрития Октай Хамдиев, който с глава вкара за 1:0.

В 60-та минута на два пъти домакините можеха да вкарат гол. Първо Божидар Васев успя да овладее топката в наказателното поле, но стреля слабо, а секунди по-късно Руслан Черненко стреля опасно по диагонал отдясно, но топката се отби в напречната греда.

В 68-та минута съдията отсъди дузпа за домакините за игра с ръка на Рафаел Секейра в наказателното поле на Хебър. Минута по-късно Мартин Тошев изпълни наказателния удар, но топката се отби в напречната греда.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна