Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн Мюнхен със заявка за силен сезон в Бундеслигата

Айнтрахт - Баейрен Мюнхен - 1:6
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът на Германия Баейрн Мюнхен започна по шампионски похода към 11-ата си поредна титла на страната, разнищвайки Айнтрахт Франкфурт като гост с 6:1 в първия мач от новия сезон в Бундеслигата. Погромът в Айнтрахт дойде след две попадения на Джамал Мусиала и по едно на Йошуа Кимих, Бенжамен Павар, Садио Мане и Серж Гнабри. Почетното попадение за „орлите“, които само преди няколко месеца спечелиха Лига Европа, вкара Коло Муани.

Мачът на „Дойче Банк Парк“ започна ударно за гостите, които още в 5-ата минута поведоха в резултата. Йошуа Кимих изпълни страхотен пряк свободен удар, който остави безпомощен Кевин Трап, като топката се удари в десния страничен стълб, преди да влети в мрежата.

Само 6 минути след това публиката по трибуните отново бе смълчана. Томас Мюлер стреля, но Трап спаси. Топката обаче стигна до Бенжамен Павар, който при добавката прати топката по диагонала в долния десен ъгъл на вратата на „орлите“ за 2:0.

В 13-ата минута домакините имаха възможност да се върнат в мача, но Тута нацели гредата след удар с глава, дошъл след центриране от пряк свободен удар. Байерн отговори с удар на Джамал Мусиала, който бе неточен.

Малко преди да изминат 20 минути Айнтрахт претендираше за дузпа, но съдията Денис Айтекин не уважи претенциите на „орлите“.

В 24-ата минута Томас Мюлер получи топката на добра позиция в наказателното поле, но шутът му срещна външната страна на мрежата.

В 27-ата и 28-ата минути двата отбора си размениха по едно положение чреж Йеспер Линстрьом и Мусиала.

Само минута след това отново се стигна до гол и той отново бе за баварците. Серж Гранби пусна пас в наказателното поле, където Садио Мане изпревари защитата на Айнтрахт и с глава порази вратата на Трап, отбелязвайки първия си гол в Бундеслигата в свой дебют в германския шампионат.

Четири минути след това сенегалецът имаше нова възможност, но първо ударът му бе блокиран, а след това насочи топката извън очертанията на вратата.

Това обаче не попречи на Байерн и в 35-ата минута падна четвърти гол за хората на Юлиан Нагелсман. Мюлер подаде на Мусиала, който на празна врата не сбърка за първия от двата си гола в срещата.  

Две минути преди края на първата част унижението за тима на Оливер Гласнер стана пълно, след като Мюлер направи нова асистенция, този път към Гнабри, който свари Трап неподготвен и също записа името си сред голмайсторите.

Втората част започна по-добре за Айнтрахт. В 56-ата минута след центриране в наказателното поле, топката стигна до Кристиян Якич и той отблизо я прати в мрежата. При повторенията обаче се видя, че има засада и голът не бе зачетен.  

Все пак, „орлите“ успяха да се разпишат. Това стори Рандал Коло Муани в 64-ата минута, когато отне топката от Мануел Нойер пред границата на наказателното поле и я прати в мрежата на германския страж.

Десет минути след това Мане излезе на позиция сам срещу Трап, но вратарят на домакините показа завидни рефлекси успя да предотврати нов гол във вратата си.

Такъв, все пак, падна. В 83-ата минута Лерой Сане се озова на много добра позиция фронтално срещу вратата. Той обаче не стреля, а песна пас надясно към Мусиала, който успя да се пребори със защитник в бяло за топката и да оформи крайния резултат 6:1, с което Байерн излезе начело в Бундеслигата.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени