Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Пеканов за парите по Плана за възстановяване

Атанас Пеканов
Снимка: БГНЕС

Първото плащане към България по Плана за възстановяване се очаква тази есен, заяви в интервю за Нова телевизия служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

То ще е в размер на 1,3 милиарда евро и ще бъде поискано от София до края на месеца.

В двумесечен срок Европейската комисия ще трябва да го разгледа и да даде отговор. Служебният вицепремиер Атанас Пеканов обаче подчерта: "Всъщност едно нещо, което не се движеше с добро темпо - да бъдат приемани в парламента неща, които трябва да се случват по отношение на Плана за възстановяване. Знаете, че за второто плащане, което трябва да се случи към края на годината, трябва да бъдат приети 22 закона. От тях има приет, за съжаление, само един - за насърчаване на заетостта.

И аз тук ще кажа - много хора следващите седмици ще мислят и ще се кандидатират за народни представители. Те трябва да мислят за тези закони, които те ще трябва да приемат още с встъпването на парламента в средата на октомври. Те ще трябва ударно да работят по тези закони, за приемането им. Ние ще ги изготвим в рамките на служебния кабинет“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна