Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се да бъде разрешен износ на оръжие за над 1 млрд. лева

Ирина Щонова, служебен заместник-министър на икономиката, Никола Стоянов, служебен министър на икономиката и Димитър Данчев, слежубен заместник-министър на икономиката (отляво надясно)
Снимка: БГНЕС

Износ на оръжие за над 1 милиард лева се очаква да бъде разрешен до дни, обяви новият министър на икономиката Никола Стоянов. Той ще свика още тази седмица комисията по експорта, която да разгледа всичките над 230 заявки, чакащи решение. 

След прекъсване от месец и половина за петък е насрочено заседание, което ще разгледа всички оферти и тези, които отговарят на закона, ще бъдат разрешени, защото в момента секторът е блокиран и вече валят искания за неустойки. Това съобщи министър Никола Стоянов:

"Въпреки че това е бомба, ако трябва тя да гръмне в ръцете ми, ще гръмне, но аз ще подкрепя бизнеса. Предполагам, още не съм ги гледал, тъй като там е специален режим и аз чак като вляза на комисия, ще мога да се запозная с отделните преписки - предполагам, че ще има такива за Полша. Аз ще спазвам решенията на последния парламент. Каквото е решено по отношение на Украйна, така ще се случи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна