Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата сграда на ДГ № 116 в район "Витоша“ очаква своите посетители през септември

Снимка: Аделина Ангелова

Строителството на новата сграда на детска градина № 116 в район „Витоша“ завърши. Тя е за 5 групи – 4 градински и 1 яслена, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Сградата разполага с физкултурен салон и кухненски блок. Очаква се на 15 септември тя да заработи с вече приетите деца. 

Утре (10 август 2022 г.) в ИСОДЗ ще бъдат обявени 1770 свободни места, от тях 170 са в новопостроени сгради, а 1600 са част от местата, които се пазеха до последно за деца със специални образователни потребности, за които продължава да има резерв, съобщи още столичният кмет.

В София в момента се строят 25 нови сгради на детски градини, в 12 от тях, които ще бъдат завършени до края на годината, се очаква да се разкрият още 300 нови места.

През есента кметът на район „Витоша“ Теодор Петков има готовност да започне строителството на нова детска градина в кв. „Бояна“. 

„Моята задача към него е да завърши процедурата за избор на изпълнител на нови детска градина и училище в кв. „Манастирски ливади – запад“, които ще са първите за квартала“, съобщава още Йорданка Фандъкова.
По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна