Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три пожара възникнаха в област Бургас, единият е загасен (ОБНОВЕНА)

| обновено на 09.08.22 в 16:23
3
Снимка: ОДМВР-Бургас

Три бяха сигналите към момента за пожари в област Бургас, като единият е възобновен, след като вчера е бил потушен. Беше се разразил на територията на несебърския квартал "Черно море", срещу магазин за хранителни стоки. На мястото на инцидента са все още три противопожарни автомобила с 10 огнеборци, служители от Държавно горско стопанство Несебър, както и доброволци от местния отряд. 

Вторият сигнал беше за горящи сухи треви и растителност край вилна зона "Росенец".  На място са изпратени противопожарен автомобил с трима огнеборци и служители от близкия полицейски участък.  Там вече са приключили гасителните действия. По време на гасенето стана ясно, че мъж на 71 години е починал. Той е обитавал една от постройките в близост до пожара. Причина за смъртта му е влошено здравословно състояние, съобщи говорителят на Областна дирекция на полицията Цветелина Рандева. 

Третото критично място е край село Белила, община Средец. Към двата противопожарни автомобила с петима огнеборцисе е присъединил и още един противопожарен автомобил от Бургас, с трима огнеборци, които и към момента продължават с действията си по ограничаванаеа на периметъра на огъня. 

По публикацията работи: Веселин Максимов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия