Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима министри ще представят приоритетите си

Лазар Лазаров, Дмимитър Стоянов и Александър Пулев (от ляво надясно)
Снимка: Пресслужба на МС

Вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров, както и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, ще представят своите екипи и приоритети за работа в рамките на мандата на служебното правителство. Приоритетите си ще представи и министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще работи с трима заместник- министри. Надя Клисурска е била заместник-министър в предходните 2 правителства, назначени от президента Румен Радев, народен представител в 44-ото Народно събрание. Наталия Ефремова е експерт с  опит в управлението на средства от Европейския съюз. Третият заместник -министър е професор Емил Мингов -  юрист, бил е секретар на Националния съвет за тристранно сътрудничество, ръководител е и Инспектората на министерството.

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, който идва от поста главен секретар на президента Румен Радев, още при назначението заяви, че по никакъв начин няма да политизира Българската армия.

Стоянов ще продължи подготовката за придобиването на новите осем изтребителя Ф-16.

Процедурата трябва да бъде движена, въпреки че служебният кабинет няма правомощия за решения. А по него вече тече и срок за отговор, който изтича на 1 ноември.

Служебният министър иска при подготовката на бюджета за догодина да бъде достигната целта парите за отбрана да са 2% от БВП. Тази тема вече е била обсъдена със служебния финансов министър.

Създаването на целеви фонд за отбрана също ще бъде подготвено по време на служебния мандат. 

И служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще представи  екипа си и приоритетите в работата на министерството.
Той ще даде информация и за предстоящите програми в подкрепа на бизнеса, изпълнявани от Министерството - по Плана за възстановяване и устойчивост и Програмата „Конкурентоспособност и иновации в предприятията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени