Eмисия новини
от 10.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Засилване на пътния контрол в област Велико Търново след тежките катастрофи през последните дни

2
Снимка: Радио Шумен

След тежките катастрофи от последните дни в област Велико Търново, областната комисия по безопасност на движението изиска от полицейските управления в региона да засилят контрола по пътищата. На срещата стана ясно, че Автомобилна администрация не може да извършва пътен контрол на автобусите и камионите през нощта.

Да се засили контрола по пътищата и в населените места, поиска от ОДМВР служебният областен управител Георги Гугучков:

"Получих обещанието, че до една седмица ще видя ефект".

Тежките пътни инциденти, които станаха през последните дни в областта са основно с автобуси, камиони и таксита късно вечер или през нощта, когато няма контрол от Държавната автомобилна инспекция.

"Това не може да се промени“, заяви Пенчо Камарашев, директор на ДАИ Плевен, под чието подчинение е и Великотърновска област:

"Нормативната ни уредба е така устроена, че нашите служители не могат да работят нощно време".

Катастрофите в областта се увеличават, но жертвите са по-малко. За причините за пътните инциденти Радостин Върбанов, началник на Пътна полиция Велико Търново, коментира:

"Безрасъдството на водачите на моторни превозни средства".

До края на септември ще бъде направен технически проект за ремонт на цялото трасе на пътя Русе – Велико Търново в чертите на Великотърновска област, посочи по повод лошото състояние на пътя Венцислав Ангелов, директор на Областното пътно управление:

"Към момента само сме изкърпили компрометирани места, да няма инцидент, който да предизвиква настилката“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия