Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов: Ключът към успеха е играта ни в защита

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

На Левски му предстои тежка европейска битка и "сините" трябва да играят така, все едно първи мач в Малта не е имало, заяви старши треньорът Станимир Стоилов преди срещата реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите по футбол срещу Хамрун Спартанс.

Стоилов подчерта, че ключът към успеха ще бъде представянето на отбора в защита. "Ако изглеждаме уверени в защита, както беше срещу Пирин и Хамрун, все ще намерим пътя към вратата на противника. Важно е как се отбраняваме в европейските мачове, които са повече игра на тактическа дисциплина, но трябва да търсим и гола", заяви треньорът на "сините".

"Можем да кажем спокойно, че това е изключително възлов мач, след като сме елиминирали ПАОК и сме взели гол преднина срещу Хамрун. Трябва да опитаме да играем по най-добрия начин. Левски вече има какво да губи.

"Казах и преди първия мач, че съм впечатлен от комбинативността, увереността и дисциплината на нашия противник. Те показаха модерен стил и начин на игра, така че зависи много как ще играем в защита. Още не сме изчистили всичко около състава, а и имаме дребни проблеми, които се надяваме да отшумят. Пред собствена публика обаче Левски трябва да играе гордо и други изисквания не можем да имаме. Ще атакуваме и ще търсим победата".

"Трябва да бъдем внимателни с очакванията ни. Утре трябва да мислим за мача така, все едно не е имало първи. Трябва да играем от първата минута за победа. Не се съмнявам, че ще го правим със сърце и душа. Аз казвам често на футболистите, че искам горещо сърце, хладен ум и спазване на тактическа дисциплина".

"Добре е да казваме истината на играчите ни. А тя е, че предстои тежка европейска битка. В последните години сме аутсайдери в Европа и сега със зъби и нокти пак трябва да градим авторитет".

Стоилов добави, че ако отстрани Хамрун, Левски ще иска отлагане на предстоящия мач за първенството срещу Лудогорец. Той подчерта, че в момента за "сините" не съществува по-важно нещо от групите на Лигата на конференциите.

"Вече сме поискали отлагане. Ако трябва, ще отложим цялото първенство, само и само да стигнем до групите", завърши Стоилов.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени