Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

#ГАZwithme пропадна днес. Идната сряда пак протест пред Президентството

Днешният протест пред Президенството на #ГАZwithme се отменя.

Във Facebook групата на организаторите се съобщава следното:

Очаква се пореден протест под наслов #ГАZwithme пред президентството

"Решихме, че поради различни фактори – от организационни до чисто метеорологични – най-добрият начин да съхраним енергията от вчера е да организираме следващия протест за сряда – 17 август 2022 г., от 19:00 ч. отново на Фонтана пред (п)реZидентството"

До тогава обаче от #ГАZwithme настояват, че няма да спрат да търсят отговори на въпросите си, които са задали на президента Румен Радев, и на служебния кабинет на Гълъб Донев.

"И ще опитаме да провеждаме граждански контрол върху служебното правителство всяка сряда до края на мандата му. Не можем да позволим президент, избран с исторически рекордна ниска активност, да направи обратен завой за развитието на България. Не можем да позволим служебно правителство да поставя на карта държавната ни независимост, принадлежността ни към ЕС и НАТО, да връща политиката на обвързаност на държавата с обръчи от фирми. Слушахме много за партийни „червени линии“ последните месеци. Гражданските червени линии вече личат – сред тях са: никакви нови договори с Газпром и никакво екстрадиране от България към Русия на руски граждани, обявили се против войната в Украйна…

Всяка сряда ще продължим да настояваме за отговори на нашите досегашни 7 въпроса и за конкретни решения. Всяка сряда ще задаваме и нови въпроси и ще следим да не се взимат решения, прекъсващи демократичните процеси в страната. Призоваваме съмишлениците, готови реално да помагат – извън вербалната си агресия и критики към логистиката в и извън фейсбук – да ни пишат и да се включат в гражданския контрол".

#ГАZwithme обещават "граждански контрол" всяка сряда

Все пак организаторите призоват тези, които имат възможност, да подкрепят инициативата на ГД „БОЕЦ“ и се присъединят към протеста им в петък, от 16:00 ч., пред Министерството на енергетиката.

Вчера от #ГАZwithme обявиха, че ще се опитат да принудят служебният енергиен министър да подпише пред тях декларация, че той като министър няма да подписва никакви договори за доставката на руски газ.

Нов протест #ГАZwithme тази вечер пред президентството


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна