Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Паргов: Хората в СИНПИ нямат претенции към управлението

Снимка: БГНЕС

"Стратегическият институт за национални политики и идеи (СИНПИ) има цел да се превърне в национален форум на идеи и да бъде платформа за различни идеи, които да се имплементират в политиката".

Това каза пред БНР общинският съветник Калоян Паргов, който създаде и оглави СИНПИ - мозъчен център от експерти от различни области и с различни политически убеждения.

В Управителния съвет на СИНПИ са бившият здравен министър д-р Таня Андреева - Райнова, проф. д-р Ваня Добрева, зам.-министър на образованието, преподавателят по политически науки Христо Господинов и посланик Чавдар Минчев, председател на Национална асоциация за международни отношения.

Членове на института има от всякакви цветове в политиката и от различни институции и бизнеса.

Сред тях са бившите министри от второто служебно правителство на Стефан Янев  - Даниела Вeзиева и Валери Белчев, настоящият зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов, Дора Янкова - бивш депутат и кмет на Смолян, ексдепутатът от ВМРО Мирослав Мурджов, бившият евродепутат от ДПС чл. кор. проф. Владко Панайотов, Иван Велков - бивш общински съветник в СОС, председател на FIABCI България – българската част на Международната федерация за недвижими имоти, член на УС на БСК, шефът на Камарата на строителите в България Валентин Николов, политологът Татяна Буруджиева, социологът Юрий Асланов.

"Този стратегически институт не е насочен към политическата система, а към държавата, институциите, проблемите в различните сектори. Хората в СИНПИ нямат претенции към управлението. Наши партньори ще бъдат правителствените институции, международните организации, фондации. Партньорството между държавните институции и гражданския сектор е ключово за развитието на демокрацията", допълни Паргов в предаването "Хоризонт за вас".

Интервюто с Калоян Паргов можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!