Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 деца от Босилеградско на лагер в Равда за сметка на НС

Снимка: архив

Група от 50 деца и младежи от Босилеградско и трима техни ръководители са на лагер от днес, 12 август, в курорта Равда на Черноморирето, съобщиха за Националното радио от Културно-информационния център на сънародниците ни там. Те са на пълна издръжка на Народното събрание, като почивката на децата от Западните покрайнини се организира вече повече от две десетилетия. 
Групата пътува от Босилеград за Равда с автобус. Почивката се организира от КИЦ „Босилеград” и Националния център за ученически отдих, туризъм и спорт и се финансира от Народното събрание на Република България, което всяка година осигурява средства за 10-дневна почивка за по 50 деца от Босилеград и за 50 от Цариброд и за 40 от община Звонци с ръководителите на групите. 
Народното събрание покрива разходите за храната и нощувките, а транспортът и застраховката е за сметка на самите участници. 
Въпреки че 47-ото Народно събрание се разпусна, от администрацията не е имало трудности по организацията и финансирането, каза директорът на КИЦ-а в Босилеград Иван Николов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна