Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 убити и 14 ранени цивилни след руски обстрел в Донецка област

| обновено на 12.08.22 в 19:00
Снимката е илюстративна
Снимка: МО на Русия

Трима жители на разположения на Днепър украинския град Марханец пострадаха при снощния руски обстрел откъм атомната централа от отсрещната страна на реката, съобщиха местните власти.
Седем убити и 14 ранени цивилни е резултатът от обстрела по различни селища в Донецка област.
Украинското командване изпраща подкрепления към градчето Пески в околностите на Донецк, което се превърна в епицентър на руските атаки през последната седмица.
За първи път от близо месец, когато бе подписано споразумението за деблокиране на украинските пристанища, кораб с пшеница отплава тази сутрин от Черноморск, недалеч от Одеса. В близкото пристанище Южни очакват по-късно днес да акостира кораб на Световната програма по прехраната, който ще бъде натоварен със зърно за най-нуждаещите се държави, съобщава агенция Франс прес.
Въпреки че трафикът от и за украинските пристанища бе възобновен още в началото на август, изнесените досега около 370 000 тона храни бяха предимно царевица, соя и фуражи, предназначени за Турция, Италия и други държави, в които няма криза с прехраната.
Световната програма по прехраната разчита на Украйна за хуманитарните операции в страни, където гладът вече се е превърнал в катастрофа, като Йемен, Етиопия и Сомалия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна