Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кюстендил проверява автобусните линии заради сигнали за нарушения

Снимката е илюстративна
Снимка: Pixabay

Община Кюстендил проверява как се изпълняват автобусните линии от превозвачите, с които има сключен договор, по всички направления, каза зам.-кметът по финансите Надя Каратова.

В четвъртък сдружение за граждански контрол е поискало среща с кмета на града Петър Паунов по сигнал, че по линията Кюстендил-София се движат стари и некомфортни автобуси, но среща им е отказана. 

От сдружението разпространиха и клип за несъстоялата се среща с градоначалника Паунов, както и клип за автобус от автогарата в Кюстендил. По договора, сключен през май тази година, между общината и фирма от Дупница, тя печели линии от обществената поръчка за обществен превоз на пътници от общинската, областната и републиканска схема Кюстендил – София и обратно, Кюстендил – Ахтопол и обратно, Кюстендил – Пловдив и обратно. В техническото си предложение от фирмата са вписали 7 основни автобуса, произведени в периода 2017-2018 г. – всички със сертификат "Евро 6". В деня на проверката на стоянката на автогарата в сектора за София обаче е бил паркиран за тръгване автобус, произведен 1998 год, т.е. - на 24 години. 

Този и други сигнали се проверяват, каза зам.-кметът по финансите Надя Каратова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени