Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое - Ботев (Пд) пряко по "Хоризонт"

Срещата между отборите на Берое и Ботев (Пловдив) ще бъде излъчена пряко по "Хоризонт"
Снимка: архив

Двама мача от шестия кръг на първа футболна лига ще се изиграят днес. От 18 и 45 в Кърджали Арда е домакин на ЦСКА 1948. От 21 часа в Стара Загора Берое приема Ботев Пловдив. Като тази среща ще бъде излъчена пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио.

Към момента Берое се намира на 11-а позиция в класирането с актив от четири точки. Играчите на Петър Хубчев победиха Ботев (Враца) в първия кръг на надпреварата, след което регистрираха три загуби и едно равенство - срещу Локомотив (София).
Ботев (Пловдив) от своя страна е в сериозна криза и се намира на дъното на класирането с четири загуби и все още нула точки. “Канарчетата” загубиха от Хебър, Ботев (Враца), Арда и Локомотив (София). Мачът ще бъде дебют и за новия старши треньор Желко Копич, който замени Азрудин Валентич на поста.
Последният двубой между двата тима бе на практика финалът на предишния шампионат. Берое и Ботев играха в плейофа за определяне на еврочуастника. Тогава “канарчетата” победиха с 2:1 и взеха визите за Лигата на конференциите.
По време на редовния сезон пък Ботев взе една победа със същия резултат - 2:1, а един двубой завърши при равенство 1:1.

По рано през деня в Кърджали Арда приема ЦСКА 1948. Тимът, воден от Любослав Пенев, е един от трите в елита, заедно с Лудогорец и ЦСКА - София, който все още няма загуба от началото на сезона. "Червените" записаха три победи и две равенства дотук.
Арда също има три успеха, но в другите две срещи кърджалийци претърпяха поражения, едно от които в последния кръг срещу Локомотив (Пловдив).
Треньорът на гостите Любослав Пенев няма да може да разчита единствено на наказания Карлос Охене, който си изкара червен картон в последния шампионатен мач срещу Ботев (Враца). Всички останали футболисти ще бъдат на разположение на Ел Голеадор, като се очаква едно от новите попълнения - Парвиз Умарбаев, да запише първи минути с екипа на ЦСКА 1948.
През миналия сезон двата отбра се срещнаха четири пъти в първенството. В тях "червените" стигнаха до две победи, един двубой завърши наравно и веднъж Арда се поздрави с успеха.

След пет изиграни кръга до момента начело са отборите на Черно море и Локомотив Пловдив. Двата тима имат по 12 точки, а трети е ЦСКА 1948 с 11 точки.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна