Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перник без топла вода

Снимка: БГНЕС

Поредна авария спря топлата вода в Перник два дни преди старта на обявения от „Топлофикация Перник” планов ремонт. Годишната профилактика трябваше да започне от 15 август и да продължи до 30 септември. Заради аварията, реално ремонтът започва от днес.

Технологичното време за загряване на водата и достигането на оптималните параметри е недостатъчно и котлите няма да бъдат палени в оставащото време до 15 август, обясниха от дружеството. Първоначално плановият ремонт беше обявен от 8 август, но след препоръка на омбудсмана Диана Ковачева срокът, в който перничани остават без топла вода бе съкратен с една седмица.

Дейностите, които ще бъдат извършени, включват ремонт на нагревните повърхности и на зидарията и изолацията в топлоизточниците, смяна на покрива над котелното помещение, ревизия и проверка на предпазните системи на парогенераторите, на съоръженията за пречистване на димни газове, както и на основни и спомагателни съоръжения.

Предвижда се също основен ремонт на прахоприготвящите системи на парогенераторите, ремонт и подмяна на участъци от главни и спомагателни трасета по топлопреносната мрежа и пусково – наладъчни работи на когенераторната инсталация. През миналия месец заради системно изпускане на неорганизирани емисии от котелен цех в ТЕЦ „Република” РИОСВ- София състави два акта на пернишкото дружество.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна