Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обновяват Градската градина в Дупница за близо 190 хил. лева

Снимка: Кирил Фалин

Общината в  Дупница сключи договор за благоустрояване на зелена площ и ремонти по едно от най-посещаваните места в града - Градската градина. Стойността на договора е за близо 190 хил. лева.

Срокът за  проектиране и за изпълнение на озеленителните и ремонтните дейности  е 70 дни. Площта на градската градина  е 17 500 кв.м. Сред възложените дейности са почистване и фрезоване на тревни площи, затревяване, засаждане на растителност – иглолистна, широколистна, широколистни храсти, декоративни треви, многогодишни цветя, включително доставка на торове и всички, свързани с това разходи, изграждане на нова поливна система, водна проба на новата поливна система.

Фирмата-изпълнител трябва да изгради автоматична поливна система, която да включва тръби, разпръсквачи и програматор на батерия с възможност за свързване към интернет, за да се командва и от разстояние. При изпълнение на поръчката не трябва да се допуска замърсяване на улици и щети по околната среда, тярбва да се осигури опазване на съществуващите дървета, тротоарите и площадките. 

Общината има изготвени още два проекта, свързани с Градската градина, които ще се реалазират - ремонт на едното от стълбищата и подходите, както и на Градската часовникова кула, която е част от атрактивния кът Градска градина.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени