Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонти за 50 000 лв. в дупнишкото село Самораново

Снимка: Кирил Фалин

Прави се ремонт и благоустрояване на площада в село Самораново, което отстои само на километър от Дупница, казаха от Общината. Същевременно се подменя водопроводът на 3 улици, а вече трябва да започне изграждането и нов затвор, който ще е при бившото военно поделение на входа на селото.
На площада се подменя настилката по алеите, изграждат се нови стълбищни подходи, ще бъдат монтирани нови стълбове за осветление, ще бъде изградена декоративна чешма, доставени и монтирани са пейки за отдих и кошчета за отпадъци и други.
Стойността на ремонтите е 50 хил. лева лв., а те трябва да приключат за 60 календарни дни.
Селото е напът да реши проблема с питейната вода - продължава подмяната на водопровод по три улици - "Рила", "Г.Димитров" и "Скакавица". Финансирането е на стойност 336 000 лв., осигурени със заем от Общината.
Преминаването на МПС-та по тях е затруднено заради изкопните дейности.
От Община Дупница призовават жителите на селото за търпение по време на ремонтните дейности и за дискомфорта, който им се създава. Предстои започването на новия затвор край селото, срещу което се обявиха една част от жителите, но бяха убедени, че тоав с нищо няма да навреди на реда и сигурността на живеещите, а заради затвора, чието изграждане по Норвежкия механизъм е за над 40 мил. лева, ще се подбодри инфраструктурата в Самораново.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна