Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейсбук-група за Синеморец спечели награда на БФ Биоразнообразие (видео)

Фейсбук – групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“  спечели наградата на публиката в годишните награди на Българската фондация „Биоразнообразие“. Домакин на церемонията беше Панаирът на солта в Бургас, а призът беше в най-оспорваната категория "Активист за природата".

Именно това беше и категорията с най-много номинации. Създателят на групата Борислав Борисов благодари чрез видеообръщение, а призът получи софийският общински съветник Марта Георгиева:

„Каузата за Синеморец бих казала, че е симбиотична. Първо, ужасно много хора се борят не само за Синеморец, ами за цялото ни южно море; за планината; за парк Странджа; за реката; за водата; за ендемичните растения; за птиците. Тази награда е за всички тях“, посочи тя.

Доц. Петър Шурулинков, специалист по орнитология и паразитология в България, спечели наградата на журито в същата категория.

Единодушен беше вотът и на журито, и на публиката относно „Политик с най-голямо внимание към българската природа“. Призът беше за ексдепутатът и защитник на горите Александър Дунчев. Цялостна награда бе връчена на екипа на бившия ресорен министър Борислав Сандов.

„Сам човек, дори и на най-високата позиция в държавата, не може да направи почти нищо, ако няма екип от хора и съмишленици, с които да го направи“, посочи Сандов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени