Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кола с мигранти катастрофира на пътя Созопол - Бургас, превозвала 12 сирийци

| обновено на 14.08.22 в 17:21

Лек автомобил, превозващ мигранти, е катастрофирал на пътя Созопол - Бургас, в района на Ченгене скеле, съобщиха от полицията. 

Инцидентът е станал около 13.02 ч. днес. Лек автомобил “Ауди А 6”, със софийска регистрация, преди КПП “Пода”, обслужван от гранична полиция, вероятно поради получена информация, обръща посоката си на движение и започна да се движи насрещно на автомобилите, пътуващи в посока Бургас.

Ауди”-то успява да блъсне странично четири коли, като в района на “Ченгене скеле” допуска челен сблъсък с “Нисан кубистър”, с бургаска регистрация, чийто водач е откаран в УМБАЛ-Бургас за уточняване на получените от пътния инцидент наранявания.

Водачът на “Ауди”-то и неговите спътници, превозвани, както в купето, така и в багажника, са избягали в гориста местност, но благодарение действията на 4 екипа от граничен полицейски участък - Бургас и сектор “Специализирани тактически действия” към РДГП-Бургас, са задържани своевременно. Установено е, че водач на “Ауди”-то е 47 годишен грузински гражданин, а превозваните от него 12 мъже са преминали нелегално границата на България и са от сирийски произход. Задържани са в ГПУ-Бургас.

Работата по случая продължава.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени