Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентина Георгиева с контузия след първия опит във финала на прескок на ЕП в Мюнхен

Валентина Георгиева
Снимка: Филип Янев

Единствената българска участничка при жените Валентина Георгиева получи контузия на коляното и не завърши финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика в Мюнхен (Германия).

16-годишната Георгиева се приземи лошо след първия опит и не успя да продължи състезанието. Тя получи оценка от 12.733 точки, но след падането й официално беше записано, че не завършва финала.

На българката беше оказана медицинска помощ веднага. Валентина Георгиева заедно с личния й треньор Филип Янев са били откарани с линейка в болница в Мюнхен. Тя ще бъде прегледана в лечебното заведение, за да се установи нейното състояние. Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев също е в клиниката.

Контузията на Георгиева беше втора на финала от първите пет гимнастички, след като малко по-рано травма получи и Ася Д'Амато (Италия).

Междувременно, Нели Танкушева и Цветана Добрева получиха дипломи за почетен съдия от Европейската федерация по гимнастика по време на шампионата в Мюнхен. Доц. Танкушева и проф. Добрева са в съдийския панел на първенството.

Европейското първенство по спортна гимнастика в Мюнхен продължава от 18 до 21 август в надпреварата при мъжете и при младежите.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна