Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Скримов под въпрос за световното първенство по волейбол

Тодор Скримов
Снимка: БГНЕС

Тодор Скримов може да пропусне предстоящото световно първенство по волейбол. Това разкри селекционерът Николай Желязков след контролите със Сърбия. Желязков все пак има надежда, че състоянието на Скримов ще е такова, че да му позволи да помогне в шампионата на планетата.

"Имах възможността да използвам всички състезатели с изключение на Тодор Скримов. Той има проблем с крака и ще му се направи ядрено-магнитен резонанс. Дано травмата не е тежка и Тошко да участва на световното първенство", заяви Желязков.

Националният отбор на България по волейбол за мъже загуби един мач и завърши наравно във втори срещу Сърбия. Срещите бяха част от подготовката за световното първенство в Полша и Словения, което стартира на 26 август.

„Бяха много важни и полезни мачове", коментира Николай Желязков.

"Отстъпваме в изпълнението на начален удар и това беше основната причина да загубим първия двубой. Доста сме тренирали този елемент и в оставащото до световното първенство време ще продължим да го усъвършенстваме. Има грешка и грешка. Когато я правим при първи начален удар, тежи много. Сърбите правиха един-два аса и след това бъркаха. Разбирам, че има такива моменти. В тези мачове така се получи. Ако гледаме играта като цяло, превъзхождахме съперника в много елементи. Затова и у мен има голяма доза оптимизъм. Тренирахме много сериозно в Самоков и съм доволен от всички. Като цяло играта ни беше добра", каза още Желязков.

От понеделник националите ще се готвят в зала „Христо Ботев“ и така ще е до заминаването за Полша. В събота предстои двустранна тренировка с тима на Канада. А в следващите два дни - 21 и 22 август, ще играем 2 контроли срещу този съперник.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!