Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов отвърна за коалирането: Ако махнат Кирил и Асен, ПП стават приятна партия!

Лидерът на ГЕРБ прогнозира, че "Газпром" ще осъди България:

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини съпредседателите на "Продължаваме промяната" – бившият премиер и вицепремиер Кирил Петков и Асен Василев, че чрез посредници са изсмукали от държавата стотици милиони, при действащ договор за доставки на газ с "Газпром".

"Шест месеца по толкова много пари – близо 150 милиона на месец, откраднаха чрез посредници. Колегите от ДБ, които са честни хора, се подведоха и започнаха да правят протести, за да не се върне "Газпром". "Спонтанни" протести и затова се провалиха. А Асен Василев много хитро вчера се възползва, като каза: "Какво лошо има в това "Газпром" да ни даде газ". Ако българите са толкова наивни и Господ няма да ги спаси", посочи той при посещението си в Кюстендил навръх Голяма Богородица.

По думите му неслучайно Асен Василев вчера обяви пред БНР, че имали "идеологически противоречия" с ДБ.

Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ без Борисов, още мислим за ДБ

Лидерът на ГЕРБ прогнозира, че "Газпром" ще осъди България: 

""Газпром" след година-две ще ни осъди и ние не само, че не сме получили газа - ние ще го платим, а в същото време сме го платили пак на посредниците. Разбирате ли врътката? Около 800 милиона евро ще ни осъдят, защото Асен Василев така са се месили с Петков, че да могат да ни осъдят. Единственото правилно решение тук е да договорят това количество. ГЕРБ сме категорични: 100 процента диверсификация".

Бойко Борисов повтори, че в ГЕРБ са категорично за 100% диверсификация от "Газпром".

Според него има сто начина да се докара газ, а не държавата да продължава да налива милиарди за посредници.

"Ако махнат Кирил и Асен, ПП стават много приятна партия и може да се коалираме, ако ДБ махнат някой и БСП махнат някой, ние сме се махнали, година и половина не управляваме, но къде са парите?", попита Борисов, отговаряйки на въпрос на медиите.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени