Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки миряни от Горна Оряховица се включиха в благотворителния базар на храма "Свети Три светители"

5
Благотворителен базар в църковния двор на храма „Свети Три светители“
Снимка: Здравка Маслянкова

Десетки миряни от Горна Оряховица се включиха в благотворителния базар в църковния двор на храма „Свети Три светители“. Каузата на комитета „Свети Мина“ на Успение Богородично е посветена на децата от семейства в неравностойно положение, които имат затруднения да се подготвят за първия учебен ден.

Детски дрешки, сувенири и домашно приготвена лимонада се продават с благотворителна кауза за децата за първия учебен ден, обясни презвитерът Бранислава Йович - председател на комитета "Свети Мина":

"Да облекчим поне този старт на децата да могат да започнат без притеснения. Имаме самотна майка, бременна, която очаква третото си дете, изоставена, която също я подпомагаме".

"Да добруваме заедно" е каузата - казват в църковния двор на храма "Свети Три Светители" Ренета Петрова и Наталия Михайлова:

" Знам какво е да помагат на мен и затова се включих и в тази организация, за да бъда полезна и на други хора, които имат нужда от помощ".

" Удоволствие да правиш добро, да даваш, без да очакваш да получаваш".

След църковната служба за "Успение Богородично" много хора се включиха в благотворителния базар, за да популяризират чудото на доброто:

"Трябва да сме милосърдни един към друг и особено към такива хора - в неравностойно положение".

"Всичко ни взеха в този живот. Само доброто не могат да ни вземат все още. Е няма по-важно нещо от това да даваме добро, да помагаме на хората".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени