Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

МВР с допълнителни мерки за пътна безопасност. Войната на пътя ще спре ли?

2
Иван Петев Демерджиев
Снимка: Министерски съвет

МВР планира допълнителни 13 мерки за пътна безопасност.

Нови 8 500 хиляди пътни полицаи ще контролират скоростта и ще следят за поведението на шофьорите по пътищата, обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев:

"Основната цел е да се насити контролът с нови полицаи, които да са обучени, за да могат да осъществяват контрол за движение по пътищата.  Вярвам, че това ще се усети. Засилване на линейния контрол. Това са колите в движение, които следят не за определен тип правонарушения, а за всякакъв тип нарушения. Вярваме, че с прилагането на тези мерки ще намалеят осезаемо пътните инциденти. Очакваме такъв резултат - да намалеят видимо, осезаемо".

Демерджиев допълни, че се завишава контролната дейност в населените места по отношение управлението на превозни средства от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и непълнолетни, както и водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия