Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволнения и скандали в Патентното ведомство

Обида към институцията и държавността - така определи уволнението си от длъжността директор на Патентното ведомство Таня Найденова. Тя заяви, че то е неправомерно, защото заповедта за освобождаването ѝ е изпълнена в нейно отсъствие по време на отпуск. Това е още една от смените, която служебното правителство направи.
 
От Министерството на икономиката обясняват, че Таня Найденова дни наред не е била на работното си място, като е заявила, че е в чужбина, без да е в отпуск или командировка. Новият председател на ведомството проф. Владя Борисова в момента е възложила анализ на състоянието на институцията.

Към момента той показва, че за 2 месеца управление на Таня Найденова общият брой на дните ѝ в командировка е 16 или близо един календарен месец, ако се сметнат съботите и неделите.

Общата стойност на тези командировки възлизат на почти 11 400 лева. Председателят на Патентното ведомство е надвишила полагащите ѝ се разходи за командировки с близо 7 хиляди лева за този кратък период на управление.

Таня Найденоваима юридическо образование.Назначена на поста от 3 юни тази година от редовното правителство на Кирил Петков.Тя сменя Владя Борисова, която сега се завръща като директор, назначена от служебното правителство.

Найденова посочи, че е защитила българските съдии в Люксембург при създаването на новия патентен съд. Таня Найденова е председател на същата институцияв период а2014-2015 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна