Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бягаме за по-добър резултат. Колкото повече, толкова повече"

Владислав Панев, ДБ: С ПП или самостоятелно - двете възможности са на кантар

Коалиция между ПП и ДБ означава сигурно първо място и ще привлече допълнителни гласове, смята съпредседателят на "Зелено движение"

Владислав Панев
Снимка: БГНЕС

Хората обичат да гласуват за победителите. Коалиция между ПП и ДБ би означавала сигурно първо място на парламентарните избори, което би привлякло допълнителен брой гласоподаватели.

Това мнение изрази в интервю за БНР бившият зепутат от ДБ Владислав Панев, съпредседател на "Зелено движение", което е част от "Демократична България".

"Бягаме за по-добър резултат, за повече. Колкото повече, толкова повече."

Трябва да се изчисти формулата за явяване на изборите, очаква се дълбочинното социологическо проучване, поясни Панев. По думите му двете възможности са "горе-долу на кантар", поне според публично известните досега данни.

315 лева е доста висока цена на газа и за бизнеса, и за битовите потребители, призна Панев. Според него "трябва да имаме по-конкурентна цена спрямо потребителите в другите държави".

Газовата независимост е единственият начин да "обезоръжим" "Газпром", коментира Владислав Панев в предаването "Преди всички".

"Трябва да осигурим независимост не за една трета от доставките, а за 100% от доставките."

Според него за предстоящия зимен сезон след "политически и стопански разговори" е възможно да се стигне и до използване на алжирски газ срещу износ на зърно от България.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

По публикацията работи: Яна Боянова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени