Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъжд от 29 литра на квадратен метър валя в Сливен

7
Снимка: СТОЯН РАДЕВ

Дъжд от 29 литра на квадратен метър валя този следобед в Сливен, сочат данните на метеорологичната станция в града. Пороят наводни улици, имаше и закъсали автомобили. Няма информация за пострадали и нанесени големи материални щети.

Близо 40 минути валя обилен дъжд над Сливен и успя да наводни проблемните участъци в града.

За кратко полицията затвори част от булевард "Бургаско шосе" – от кръговото до колодрума, заради образувалото се езеро и закъсалите автомобили в него.

Снежана Кънева от общинския отдел за управление на кризи обобщи ситуацията след бурята.  

"Проходимостта на улиците беше леко затруднена, като водния стълб на места достигаше над 15 см. и водата преливаше над тротоарните площи. Принесените листа и инертни материали допринесоха да бъдат запушени някъде шахтите. Щети – официално нямаме подадени сигнали, за да направим обход и проверка."

Кънева каза още, че общинската фирма за почистване има готовност да отстрани от улиците довлечените от водата камъни, пясък и листа.  

"Ще се почистят. Фирмата по чистотата предприема мерки."

От община Сливен съобщиха, че гумата на автобус на градския транспорт е хлътнала в дупка по разкопания заради ремонти булевард "Панайот Хитов".  Пътниците не са пострадали. Няма поражения и по автобуса.




Снимки: Стоян Радев

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени