Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият за убийство на швейцарския бизнесмен Удо Ланге остава в ареста

Снимка: БГНЕС, архив

Окръжният съд в Перник наложи най-тежката мярка "задържане под стража” на 57 годишния Борислав Панев, обвинен в убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Защитата на Панев обяви, че ще обжалва мярката пред Софийски апелативен съд.

Смъртта на  Удо Ланге е настъпила в резултат на интоксикация с хлороформ. Раната в областта на шията е била причинена от електрошок, а нараняването в белия дроб е в резултат на две счупени ребра.

"Както и вчера ви казах важни са експертизите и тогава когато излязат те ще имаме категорично причината за настъпилата смърт. Причината е интоксикация с хлороформ, което обаче съответства на събраните до момента доказателства” , каза пред журналисти наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

Обвиненият Борислав Панев е бил зам.-управител на хлебопекарната на семейство Ланге в „Делта хил”. В миналото е бил осъждан за обсебване, измама и длъжностно присвояване. За престъплението в „Делта хил” е задържан на база показанията от 14 август на  съпругата  на убития бизнесмен Елизабет Ланге с която са били в интимни отношения. Според показанията той замислял престъплението месеци преди това.

Защитникът на Панев адвокат Детелина Попова заяви, че тези показания диаметрално се разминавали с показанията на Елизабет Ланге, давани преди това. Ето какво каза още тя:

„Днес ми беше предоставена информацията по делото. Всичко друго преди това знаех благодарение на медиите.”

Пред съда  Борислав Панев отрече да е извършил престъплението.

Наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева и адвокат Детелина Попова. Снимки: Елена Тамакярска

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени