Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезопасиха главния път Русе–Велико Търново през село Поликраище

Снимка: БГНЕС, архив

Община Горна Оряховица, полицията и Областното пътно управление обезопасиха главния път Русе –Велико Търново през село Поликраище.

След подписки и протести на жителите на село Поликраище, където катастрофите по главния път Русе – Велико Търново са ежедневие, а камионите се движат с превишена скорост в населеното място, участъкът, по който в денонощието преминават по над 15 хиляди превозни средства,  е изцяло обезопасен, посочи областният управител на Велико Търново Георги Гугучков. 

„Община Горна Оряховица изработи план за изграждане на няколко неравности на пътя, също да се повдигнат и няколко пешеходни пътеки. Ремонт се извършва на този път, направена е маркировката. Има ефект, скоростта се намалява. Товарните автомобили са около 30-40 тона, те не могат да минат с по-висока скорост през тези неравности и има видим ефект.“ 

Нерешен остава проблемът с пътната безопасност по пътя Русе – Велико Търново през село Самоводене. Там няма дори пешеходна пътека, а община Велико Търново не е направила проекта си за обезопасяване на трасето, посочи областният управител и предупреди, че свиква спешна среща за проблема. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени