Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава битката с пожара край Казанлък (ВИДЕО/СНИМКИ)

Тежка техника прави просеки

| обновено на 17.08.22 в 22:01

Продължава гасенето на големия пожар, който възникна този следобед на полигон „Тюлбето“ край Казанлък. В потушаването му участват 80 военнослужещи от бригадата с един военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 



Към момента няма информация за горящи постройки. Задачата за екипите на място тази нощ е да направят просеки в гората, с които да ограничат разпространението в посока север и изток. Очаква се да пристигне и тежка машина от „Мини Марица- изток“.

Битката на екипите с огъня ще продължи и утре сутринта, когато ще силите им е бъдат съсредоточени в гасенето на активното огнище.



Усилията на екипите на пожарната, горските  и военните се затрудняваше заради вятъра, който разпалваше огъня на места по фронта. 

По-рано от Министерство на отбраната съобщиха, че пожарът е възникнал на учебен полигон "Тюлбето"при обезвреждане на невзривени боеприпаси. 


В гасенето на пожара се включи и вертолет Ми-17, който излетя от авиобаза Крумово.

Временно бе ограничено движението по пътя Казанлък – Мъглиж поради задимяване. Трафикът се осъществяваше през обходен маршрут: Ягода – Ръжена – Кънчево – Розово – Казанлък и обратно. 


Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупредиха от АПИ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна