Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край Казанлък отново се разгоря (ВИДЕО/СНИМКИ)

| обновено на 18.08.22 в 16:37

Пожарът край Казанлък отново се разрази заради силния вятър, който е сменил посоката си. 

Огънят е прехвърлил пътя Стара Загора - Казанлък и се движи посока Черганово, съобщи репортерът на Радио Стара Загора Дарина Колева. За момента, няма опастност за населеното място, но движението по пътя от Казанлък към Мъглиж и Стара Загора се осъществява е една лента като периодично се пропускат автомобили с предупреждението да внимават. В обратна посока движението между Мъглиж и Казанлък е невъзможно, защото има опасност за преминаващите автомобили. 


1400 декара горски фонд, треви и храсти са засегнати от пожара. В гасенето му участват освен огнеборци, 100 души доброволци и военни, екипи на Горските стопанства на Казанлък, Стара Загора и Чирпан.

На мястото са четири булдозера, които са прокопали просеки, всяка една от които е широка минимум 8 метра.

Просеките не са допуснали разширяване на периметъра на пожара, но силният вятър е разгорил отново пламъците в северна посока, уточни за Радио Стара Загора директорът на Горско стопанство Казанлък Мирена Татарджийска.

В сряда, от 15:00 до 23:00 часа, в борбата за овладяване на огъня участваха 313 военнослужещи с техника от 61-ва бригада. Хеликоптер Ми-17 извърши 20 водохвърляния от въздуха в района на пожара между 17:00 и 20:00 часа. 

[/modul
По публикацията работиха: Николета Петрова, Елена Енчева, Дарина Колева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени