Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Шишков обеща решение за плащанията към пътните строители до седмица

Регионалният министър Иван Шишков представя екипа и приоритетите си
Снимка: Виктория Петрова

Решение за разплащанията на държавата към пътно-строителните фирми ще има през следващата седмица, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

"Това, което направихме - проверката, е да установим докъде е строителство, докъде не е, и беше първият етап от това уточняване. Видяхме за какво става въпрос.

Другата седмица ще имаме ясно решение по този въпрос и пак го казвам, затова и в приоритетите видяхте, че за нас е приоритет да можем да направим така, че да разплатим извършеното строителство, за да не спрат инфраструктурните обекти, които за съжаление, вече са започнали да спират", каза регионалния министър Иван Шишков, който днес представи екипа и приоритетите на министерството.

Сред тях са завършване на интерконекторната връзка България-Гърция, поддръжка, изграждане и планиране на републиканската пътна мрежа и ВиК инфраструктурата.

В екипа на на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков влизат заместник-министър Захари Христов, който ще отговаря за агенция „Пътна инфраструктура“, заместник-министър Поля Занева-Димитрова, на която се поверява ДНСК и Агенцията по кадастър, заместник-министър Десислава Георгиева, която ще отговаря за Дирекция „Жилищна политика“ и началникът на политическия кабинет на министъра Юлия Ивкова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени